Bedemænd

Sådan vælger du en bedemand

By 20. marts 2019 No Comments

Når døden indtræffer

Når døden indtræffer og vi skal tage afsked med vores kære, er det vigtigt, at det bliver gjort på den helt rigtige måde. I sorgens tid har vi ikke meget overskud til praktiske ting og det kan være svært at samle tankerne. Derfor er det først og fremmest vigtigt at tale, sammen i familien, om hvordan begravelsen skal foregå. Måske har den afdøde selv ønsker, som skal formidles videre. Familien behøver heldigvis ikke planlægge det hele selv. Bedemænd er ofte en stor støtte, da det er denne person som varetager alt det praktiske vedrørende en begravelse.

Sådan vælger du en bedemand

Når du skal vælge en bedemand er det vigtigt, at det er en du føler dig tryg ved. Det kan godt være svært at skulle ligge så stort et ansvar over på en fremmed. Dog er langt de fleste bedemænd i Danmark uddannede og certificerede, så du kan være sikker på at få professionel vejledning igennem hele forløbet. En bedemand kan hjælpe med en lang række ting. Familien kan dog også vælge selv at varetage nogle af opgaverne. Det er helt op til familien. En bedemand varetager opgaver såsom bestilling af blomster, kontakt til kirke og præst, udfyldning af papirer til myndigheder samt vejledning om mulighed for økonomisk støtte og psykologhjælp.

Der findes rigtig mange bedemænd i Danmark og alle har de hver deres måde at agere på. Derfor er der også forskel på hvilke opgaver de varetager og det anbefales derfor altid at kontakte den ønskede bedemand og forhøre dig om de forhold, I har behov for hjælp til. Desuden anbefales det at få et overslag på prisen. Det er dog udelukkende et overslag og man bør være opmærksom på hvilke ydelser der indgår i honoraret og hvilke der skal betales særskilt.

Find en bedemand i oversigten og giv jeres kære en værdig afsked.